Vapautuvat asunnot

Tällä hetkellä Oranssi Asunnoilla ei ole vapautumassa olevia asuntoja. Kun asuntoja on vapautumassa, niistä ilmoitetaan näillä nettisivuilla. Asuntoilmoituksesta näet hakuajat ja paikan, missä asuntohakemus pitää käydä henkilökohtaisesti täyttämässä.

Oranssin asuntoja voivat hakea alle 25-vuotiaat nuoret ja nuoret perheet, joissa ainakin yksi aikuinen on alle 25-vuotias. Asumisaikaa ei kuitenkaan ole rajattu. Tärkeämpiä valintakriteerejä ovat ikä, pienituloisuus ja kiinnostus Oranssin omatoimista asumismuotoa kohtaan. Takuuvuokraa ei peritä eikä maksuhäiriömerkintä ole este asunnon hakemiselle. Oranssin asuntoja ei jaeta jonotusperiaatteella. Jokaiseen asuntoon haetaan erikseen täyttämällä hakulomake hakuaikana henkilökohtaisesti hakukohteessa. Hakulomaketta ei siis voi lähettää postissa eikä sähköisesti. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Talon asukkaat tekevät esityksen uudesta asukkaasta. Lopullisen päätöksen asiasta tekee Oranssi Asunnot Oy:n hallitus. Valituille asukkaille ilmoitetaan valinnasta ja heidän täytyy esittää viimeksi vahvistettu verotodistus ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Asuminen Oranssilla on yhteisöllistä ja omatoimista. Asukkaat jakavat yhteisesti vastuun pihatöistä, yhteisten tilojen siisteydestä ja osallistuvat talojen ja asuntojen kunnossapitoon ja remontointiin. Lisäksi asukkaat päättävät yhdessä yhteisönsä asioista talokokouksissa. Oranssiasuminen vaatii asukkaalta tavanomaista vuokra-asumista huomattavasti suurempaa sitoutumista ja valmiutta panostaa omaa vapaa-aikaansa yhteisiin töihin ja kokouksiin. Asukkaiden aktiivisuuden vuoksi vuokrataso voidaan pitää alhaisena. Oranssin asunnot sijaitsevat vanhoissa puutaloissa, joissa asumismukavuus ei vastaa vuokra-asumisen moderneja standardeja.

Lisätietoja:
pyry.rechardt(at)oranssi.net
Instagram: oranssiasunnot
Facebook: Oranssi Asunnot