Vapautuvat asunnot

VUOKRALLE TARJOTAAN YKSIÖ 23m² ITÄ-PAKILASSA 1.10.2023 ALKAEN

Oranssin asuinyhteisössä Helsingin Itä-Pakilassa, osoitteessa Solakalliontie 11 B 5, vapautuu 1.10.2023 alkaen 23 m² yksiö. Asunnon vuokra on 310,04 €/kk. Vuokraan sisältyy vesi ja internetyhteys. Asunnossa on sähkölämmitys, joka ei sisälly vuokraan. Asunnossa ei ole omaa suihkua. Asukkaiden käytössä on naapureiden kesken jaetut yhteiset suihkutilat.

Asunto sijaitsee puutalossa hyvien kulkuyhteyksien varrella, muutaman sadan metrin päässä lähimmästä bussipysäkistä.

Asuntoa voivat hakea kaikki alle 25-vuotiaat nuoret ja nuoret perheet, joista ainakin toisen aikuisen on oltava alle 25-vuotias. Jo 25 vuotta täyttäneet ovat yli-ikäisiä asunnonhakijoiksi.

Asuntoa voi hakea vain HENKILÖKOHTAISESTI paikan päällä osoitteessa Solakalliontie 11 seuraavina hakuaikoina:

KESKIVIIKKO 20.9.2023 klo 18–20
LAUANTAI 23.9.2023 klo 12–14

Ainoastaan yllä olevina aikoina paikan päällä henkilökohtaisesti täytetyt hakemukset otetaan huomioon asukasvalinnassa.

Asuntoon valittavan hakijan tulee varautua esittämään viimeksi vahvistettu verotustodistuksensa.

HUOMIOITHAN!

Oranssiasuminen on yhteisöllistä ja asukkailta edellytetään aktiivista osallistumista omasta asuinympäristöstään huolehtimiseen. Asukkaiden tulee myös osallistua yhteisiin kokouksiin, joissa keskustellaan ja päätetään yhteisön asioista. Asukkaat jakavat yhteisesti vastuun pihatöistä, yhteisten tilojen siisteydestä ja osallistuvat talojen ja asuntojen kunnossapitoon ja remontointiin. Asukkaiden omatoimisuuden vuoksi vuokrataso voidaan pitää alhaisena, mutta tavanomaiseen vuokra-asumiseen verrattuna asuminen Oranssilla vaatii paljon työtä ja aikaa. Oranssin asunnot sijaitsevat vanhoissa suojelluissa puutaloissa, joissa varustelutaso ja asumismukavuus eivät vastaa monia vuokra-asumisen moderneja standardeja.

Oranssin asuntoja voivat hakea alle 25-vuotiaat nuoret ja nuoret perheet, joissa ainakin toinen vanhempi on alle 25-vuotias. Tärkeimpiä valintakriteerejä ovat ikä, pienituloisuus, asunnontarve ja kiinnostus Oranssin omatoimista ja yhteisöllistä asumismuotoa kohtaan. Välityspalkkioita ei ole eikä asumisaikaa ole rajattu. Uusien asukkaiden luottotietoja ei tarkisteta, eikä takuuvuokraa pyydetä.

Oranssin asuntoja ei jaeta jonotusperiaatteella. Jokaiseen asuntoon haetaan erikseen. Hakemukset käsitellään asukaskokouksessa luottamuksellisesti.

Talon asukkaat tekevät esityksen uudesta asukkaasta. Tarvittaessa hakijalta voidaan pyytää lisätietoja tai hänet voidaan kutsua haastatteluun. Lopullisen päätöksen asukasvalinnasta tekee Oranssi Asunnot Oy:n hallitus. Valituille asukkaille ilmoitetaan valinnasta ja heidän täytyy esittää viimeksi vahvistettu verotodistuksensa ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Lisätietoja: 
oranssiasunnot.fi
pyry.rechardt(at)oranssi.net
Instagram: oranssiasunnot
Facebook: Oranssi Asunnot