Vapautuvat asunnot

VUOKRALLE TARJOTAAN 56m² KAKSIO TAPANILASSA 1.5.2021 ALKAEN

Oranssin puutalossa Helsingin Tapanilassa, osoitteessa Seunalantie 1 A, vapautuu 1.5.2021 alkaen 56m² kaksio. Asunnon vuokra on 761,04 €/kk. Vuokraan sisältyy vesi, sähkö ja internetyhteys.

Asuntoa voivat hakea kaikki alle 25-vuotiaat nuoret ja nuoret perheet, joista ainakin toisen aikuisen on oltava alle 25-vuotias. Jo 25 vuotta täyttäneet ovat yli-ikäisiä asunnonhakijoiksi.

Poikkeuksellisesti koronaviruspandemiasta johtuen asuntoa haetaan sähköisesti tämän linkin kautta löytyvän kaavakepohjan avulla: ”ORANSSIN ASUNTOHAKEMUSKAAVAKE”. Täytä sähköinen asuntohakemuskaavake ja liitä se sähköpostiin .pdf- tai .doc-muodossa. Asuntohakemuksen voi lähettää sähköpostiin asunnotoynhallitus(at)oranssi.net viimeistään sunnuntaina 18.4.2021 kello 23.59.

Ainoastaan tähän ajankohtaan mennessä yllä olevien ohjeiden mukaan toimitetut hakemukset otetaan huomioon.

Varauduthan siihen, että kirjallisen hakemuksen lisäksi yhteisön asukkaat haluaisivat tavata muutaman hakijan etänä henkilökohtaisesti. Valituille hakijoille ilmoitetaan etähaastatteluista viimeistään keskiviikkona 21.4. Haastattelut toteutetaan torstaina 22.4. kello 17.30 alkaen.

Asuntoon valittavan hakijan tulee varautua esittämään viimeksi vahvistettu verotustodistuksensa.

HUOMIOITHAN!

Oranssiasuminen on yhteisöllistä ja asukkailta edellytetään aktiivista osallistumista omasta asuinympäristöstään huolehtimiseen. Asukkaiden tulee myös osallistua yhteisiin kokouksiin, joissa keskustellaan ja päätetään yhteisön asioista. Asukkaat jakavat yhteisesti vastuun pihatöistä, yhteisten tilojen siisteydestä ja osallistuvat talojen ja asuntojen kunnossapitoon ja remontointiin. Asukkaiden omatoimisuuden vuoksi vuokrataso voidaan pitää alhaisena, mutta tavanomaiseen vuokra-asumiseen verrattuna asuminen Oranssilla vaatii paljon työtä ja aikaa.

Oranssin asunnot sijaitsevat vanhoissa suojelluissa puutaloissa, joissa varustelutaso ja asumismukavuus eivät vastaa monia vuokra-asumisen moderneja standardeja.

Oranssin asuntoja voivat hakea alle 25-vuotiaat nuoret ja nuoret perheet, joissa ainakin toinen vanhempi on alle 25-vuotias.

Tärkeimpiä valintakriteerejä ovat ikä, pienituloisuus, asunnontarve ja kiinnostus Oranssin omatoimista ja yhteisöllistä asumismuotoa kohtaan. Välityspalkkioita ei ole eikä asumisaikaa ole rajattu. Uusien asukkaiden luottotietoja ei tarkisteta, eikä takuuvuokraa pyydetä.

Oranssin asuntoja ei jaeta jonotusperiaatteella. Jokaiseen asuntoon haetaan erikseen täyttämällä hakulomake hakuaikana. Hakemukset käsitellään asukaskokouksessa luottamuksellisesti.

Talon asukkaat tekevät esityksen uudesta asukkaasta. Tarvittaessa hakijalta voidaan pyytää lisätietoja tai hänet voidaan kutsua haastatteluun. Lopullisen päätöksen asukasvalinnasta tekee Oranssi Asunnot Oy:n hallitus. Valituille asukkaille ilmoitetaan valinnasta ja heidän täytyy esittää viimeksi vahvistettu verotodistuksensa ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Lisätietoja:
pyry.rechardt(at)oranssi.net
Instagram: oranssiasunnot
Facebook: Oranssi Asunnot